НОВИНИ

Икономисти: ​Проблемите в администрацията са свързани с политическите назначения

Проблемите в администрацията са сериозни и са свързани с политическите назначения и ниските доходи на служителите коментираха специалисти в студиото на "Денят започва". Ваня Григорова - икономически съветник в КТ "Подкрепа" и икономистът Лъчезар Богданов коментираха идеята, която представи Томислав Дончев в преди няколко дни за реформи и съкращения в държавната администрация.

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 27.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Ваня Григорова - икономически съветник в КТ Подкрепа: Проблемите в администрацията са два. Единият е изключително болезнен и е непреодолим, това са политическите назначения. Когато имаме такива, които дублират вече съществуващи позиции, те единствено източват ресурс. Когато заемат свободни работни места. не вършат работа, тъй като често те не отговарят на изискванията.
Лъчезар Богданов - икономист от "Индъстри Уотч": Най-хубавия начин да ограничаваме своеволията на политиците е да намаляваме ресурса, с който разполагат... Значи, ако те могат да назначат в 15 агенции свои хора на 15 места е едно, ако могат да назначат трима човека в един център, просто са по-малко. От тази гледна точка, ако искаме да преследваме намаляване на този произвол, да се стремим да има по-малко места, на които да се сложат на топли длъжности свои хора.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руската Федерална служба за сигурност предприема действия срещу Телеграм
Руската Федерална служба за сигурност предприема действия срещу Телеграм
​Част от магистрала Струма е затворена заради ТИР, разлял стотици каси с бира
​Част от магистрала "Струма" е затворена заради ТИР, разлял стотици каси с бира