НОВИНИ

Инициатива за приютяване на домашни любимци в Саудитска Арабия

Приютяването на домашни любимци в Саудитска Арабия става все по-лесно, с помощта на благотворителна организация в столицата Риад. Инициативата, стартирана преди пет години, успява да спаси над сто бездомни котки и кучета. Кампанията цели да се предаде послание за "милост и състрадание към животните".

bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 17.04.2019
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Желанието за участие в добра кауза е единственото изискване на основателката на организацията Сохеир ал-Чалут. Тя е и организатор на множество благотворителни дейности и семинари за повече информираност в различни приюти в Риад. По време на една от тези кампании, за три дни 16 бездомни котки си намериха нов дом.

Сара Мазен: Получих съобщение за инициатива, която предлага котки за приютяване. Аз и децата ми се много се въодушевихме. Когато дойдохме тук, видяхме много красиви животни и децата ми избраха новия член на семейството ни.

Макар и бъдещите стопани да изявяват желание за приютяване, те трябва да бъдат интервюирани и информирани за медицинските нужди и грижи на животните. Също така, те трябва да подпишат документ, който да гарантира закрила за животното.

Сохеир ал-Чалут - основател на благотворителната кампания: Ние сме изцяло отдадени на котките и кучетата тук, защото те живеят с нас като наши деца. Една от нашите инициативи се казва "Нуждая се от храна и вода, също като теб", защото не трябва да пренебрегваме нуждите и чувствата на животните.

Мотото на организацията неслучайно е "приюти, не купувай", понеже броят на бездомните животни в страната се е увеличил двойно през последните години. Според Чалут това се дължи на промяната на законите в Саудитска Арабия, което кара много чуждестранни работници да напуснат страната без любимците им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се сваля свръхнаднормено тегло - коментар на диетолога Теодора Дърленска
Как се сваля свръхнаднормено тегло - коментар на диетолога Теодора Дърленска
Омбудсманът ще се срещне с протестиращи специалисти по здравни грижи в Бургас
Омбудсманът ще се срещне с протестиращи специалисти по здравни грижи в Бургас