НОВИНИ

Искрен Веселинов: Законопроектът на ДПС за българското гражданство е опасен

Спор между ДПС и Патриотите беше породен от предложенията за промени в закона за българското гражданство. По темата в студиото на "Денят започва" разговаряхме с Искрен Веселинов, заместник-председател на ПГ на "Обединени патриоти".

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 08.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Искрен Веселинов: Това е един много опасен законопроект, който се внася, мисля, трети път и срещу който реагираме не само ние.

Той припомни и силно отрицателното становище на Министерство на правосъдието. В него се показва пълната несъстоятелност на предложените текстове и изключително опасното отваряне на ветрилото за прием на нови граждани на база бивше гражданство. Веселинов обясни, че до момента има облекчителен режим за получаване на гражданство от лица с български произход и да бъдат сравнявани хора от нашата диаспора, които въпреки репресиите, са запазили своята българщина с хора, които доброволно са напуснали България или са оръжие на чужда политика е несериозност.

Искрен Веселинов: Действителната сила на това мероприятие е възможността на няколко хиляди турски граждани, които нямат право по турската конституция да бъдат български граждани, да придобият българско гражданство. Турция прави единствен "компромис" за българските изселници единствено, за да се меси във вътрешните работи на България.

Депутатът определи поведението на ДПС като изключително нагло. В думите на вносителя той е забелязал желание едва ли не за колонизация на България, защото с тези хора те щели да подобрят демографската картина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел ще се срещне с Туск и Юнкер
Меркел ще се срещне с Туск и Юнкер
Сигнал за замърсени пещери на гъбозавод в Русенско проверява екоинспекцията
Сигнал за замърсени пещери на гъбозавод в Русенско проверява екоинспекцията