НОВИНИ

Изчерпаха се ваксините срещу грип в Русе

Над 2000 пенсионери от Русе вече са имунизирани безплатно срещу грип. Много от личните лекари обаче са изчерпали получените ваксини. В аптеките също нямат налични количества.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
16:44, 11.12.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Д-р Божана Декова казва, че интерес има. Тя е заявила 100 ваксини, получила е 90 и 50 вече е поставила.

д-р Божана Декова: Ние ги каним по телефона… Идват. Имаме до 13-и да приключим с всички ваксини.

19 от възрастните пациенти на д-р Божана Декова са отказали да дойдат или вече са се имунизирали. В същото време 36 русенски общопрактикуващи лекари изобщо не са поискали безплатни ваксини срещу грип или са изтървали сроковете. Емил Симеонов казва, че личната лекарка на баща му, който е болен от рак, също не е получила. Не можел да намери и по аптеките.

Емил Симеонов: „Личната лекарка казва: Поръчвам, но никой не доставя. И от Търново се обадиха, намерили са му на човека ваксина…
;

Русенските фармацевти казват, че последните доставки са от края на октомври и въпреки че още има хора, които да питат, нови няма да има.

Веселка Георгиева - фармацевт: „За България, количествата, договорени, са изчерпани. Това са официалните данни от търговците на едро.

На хората, които държат да се предпазят от грип, фармацевтите препоръчват други имуностимулиращи и противовирусни препарати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български ученици са част от проект за опазване на водите
Български ученици са част от проект за опазване на водите
Без предупреждение започна ремонтът на пътя Пловдив-Пазарджик
Без предупреждение започна ремонтът на пътя Пловдив-Пазарджик