НОВИНИ

Издават правните и научни изследвания на Кристиян Таков в общ том

Правните и научни изследвания на Кристиян Таков в областта на гражданското право, публикувани в различни издания през годините, вече са събрани в един том. Съставители на изданието са двама от най-именитите ни юристи - адвокат Даниела Доковска и проф. Васил Мръчков.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:30, 23.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В двора на Софийския университет - едно от любимите места на Кристиян Таков се срещаме и с един от редакторите на издателството, решило да събере научните изследвания на един от най-любимите за студентите преподаватели.

Росен Григоров, редактор: Неговото творчество е изключително търсено и полезно за практиците, както и за студентите. Тъй като статиите събрани в този том са пръснати из много юридически и периодични издания, то събирането им е изключително трудно.

Сега вече в един том са събрани всички изследвания на Таков в областта на гражданското, облигационното, търговското, семейното и наследственото право. Юристът е работил върху редица дискусионни и спорни казуси.

Росен Григоров, редактор: В последните месеци от дейността си е започнал да пише курс по Гражданско право. За съжаление не успява да завърши само една малка част от него и от архива му го намерихме и съответно го сложихме в книгата.

Курсът по Гражданско право ще бъде публикуван за първи път. Предстои да бъдат издадени още два тома - един със статиите и гражданските позиции на Таков по различни обществени събития и процеси, и един биографичен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-председателят на ОП: Валери Симеонов остава на поста вицепремиер
Зам.-председателят на ОП: Валери Симеонов остава на поста вицепремиер
Борисов и Ас-Сиси се договориха за смесена комисия за сътрудничество
Борисов и Ас-Сиси се договориха за смесена комисия за сътрудничество