НОВИНИ

Изложение на свръхтехнологиите в Токио

Интерактивни реклами, виртуални концертни зали и холограми - това са само малка част от свръхтехнологиите, които правят своя дебют на тазгодишното издаение на токийското изложение "Контент". Специализираното експо е едно от най-престижните за производство, дистрибуция и реклама на съдържание. Всяка година то привлича десетки хиляди посетители. Вижте подробностите от Димитър Баларев.

bnt avatar logo
от БНТ
06:30, 05.04.2019
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Заемете позиции! На старта! Давай! Триизмерен бегач посреща на входа посетителите на изложението на последно поколение технологии в Токио. Копресионните графики на холограмите са разработени до такава степен, че правят образите почти реални.

Седем специализирани сектора на изложението представят най-новите разработки в технологичния сектор.

Кенжи Кавада - мениджър на технологична компания: Холограмите имат не малко приложения в търговията. Например могат да се ползват вкъщи за интернет пазаруване. Докато разглеждат артикулите, потребителите могат да ги видят в по-големи детайли.

Друга технологична компания показва своя дисплей, който позволява да бъдат прожектирани картини чрез светлини лъчи минаващи през почти невидим дим. Според производителите, това е един от най-стабилните въздушни екрани.

Джун Табата - посетител: Наистина съм изненадан. Не съм подозирал, че подобна технология съществува, докато не дойдох.

Третата част от експото представя всичко свързано с виртуалната реалност. Подиумът, на който японската танцьорка представя традиционни танци, е осветен с безбройно много лед светлини. Представлението може да се бъде наблюдава и от разстояние с помощта на очила за виртуална реалност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се НС да гласува рокадата в правосъдното министерство
Очаква се НС да гласува рокадата в правосъдното министерство
Кой изработва внушителните бижута на Тереза Мей?
Кой изработва внушителните бижута на Тереза Мей?