НОВИНИ

Изслушването на кандидатите за членове на КЗК - пряко по БНТ2

На 22 юни (сряда) от 14:00 часа БНТ2 ще излъчи пряко заседанието на постоянната парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, на което ще бъдат изслушвани кандидатите за председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита на конкуренцията.

изслушването кандидатите членове кзк пряко бнт2
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 21.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Парламентарната група на ПП ГЕРБ издига за член на комисията Георгица Стоянова - юрист в Министерството на отбраната и за председател на Комисията - Юлия Ненкова, дългогодишен заместник-кмет на Столична община.

Номинация на ДПС е преподавателя по конституционно право проф. Пламен Киров. Анна Янева, която бе два мандата заместник-министър на икономиката, е предложена от парламентарната група БСП - лява България. Трима депутати от Реформаторския блок са номинирали Красимир Витанов, който управлява държавната компания “Екоинженеринг - РМ”, а останалите партии от РБ (извън СДС) предлагат икономиста Георги Ганев.

Адвокатът от Велико Търново Николай Илчев е изборът на АБВ. Народните представители от „Патриотичният фронт“ издигат за заместник-председател на комисията кандидатурата на адвоката Димитър Кюмюрджиев. Независимият депутат Муса Палев предлага юриста Кирил Дойчинов, който е работил в КЗК до 2009 г., а в момент е експерт по обществени поръчки. Стамен Гърбелов, който оглавява дирекция “Нелоялна конкуренция” в КЗК, е предложен от народни представители на БДЦ, като те имат още една кандидатура в лицето на Красимир Зафиров - адвокат от Ямбол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как Европа ръководи в съзвучие националните бюджети
Как Европа ръководи в съзвучие националните бюджети
​Едва 0.37 процента от всички обществени поръчки у нас са зелени
​Едва 0.37 процента от всички обществени поръчки у нас са зелени