НОВИНИ

Изслушват вещи лица по делото срещу Иван Евстатиев

С изслушване на вещите лица в Районния съд в Пловдив втори ден при закрити врата продължава делото срещу Иван Евстатиев, обвинен за изнасилване на 16-годишно момиче, което чрез алкохол е привел в безпомощно състояние.

bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 11.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Съдебно-психиатричната експертиза на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик сочи ,че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Съдебно-медицинската експертизата на момичето сочи 1,73 промила алкохол в кръвта, което показва силно омайване на съзнанието й.

Според вещите лица това е средна степен на опиване за възрастен човек, но за дете на 16 години е силно токсично опиване, което е привело момичето в безпомощно състояние.

Бащата на пострадалата заяви, че не желае очна ставка на дъщеря му с подсъдимия Евстатиев, тъй като всяка среща с него й причинява психическа травма.

Адвокатът на Евстатиев Ташкена Колчева заяви,че в края на днешното заседание ще поиска освобождаването му от ареста. Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча е зад решетките от месец януари, Днес няма да се стигне до присъда, тъй като не се явяват свидетели и вещи лица и се очаква процесът да бъде отложен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съмнение за хранително натравяне на 15 деца в училищен стол в Кърджали
Съмнение за хранително натравяне на 15 деца в училищен стол в Кърджали
Режисьорът Кен Лоуч – за Брекзит и за ЕС днес
Режисьорът Кен Лоуч – за Брекзит и за ЕС днес