НОВИНИ

Как да подготвим автомобилите за минусовите температури?

В студените месеци, когато температурите са под нулата голяма част от автомобилите имат проблеми със запалването на двигателите, особено рано сутрин. Какви са съветите на специалистите - вижте.

bnt avatar logo
от ​Спаско Попхристов
17:45, 04.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Най-често автомобилите палят трудно при ниски температури заради - неизправност на подгряващите свещи, слаб акумулатор, ниска компресия, лошо състояние на стартера и не на последно място - некачествено гориво.

- Тя моята е бензин. Пали си лесно, но дизела на много студ не може да пали лесно. Ако е много студено може и акумулатора да падне.

Александър Цацев, председател на СБА - Благоевград: "Обикновения дизел, който се използва е с по-голямо съдържание на парафин. При ниски температури той се сгъстява и затруднява пускането на двигателя във вход".

Експертите съветват още преди да е станало много студено задължително да презаредим акумулатора на автомобила, ако досега не сме го направили.

Александър Цацев, председател на СБА - Благоевград: "Когато акумулаторната батерия е с добър стартов ток, тогава нямаме проблеми при първоначално пускане на двигателя във вход, дори и при отрицателни температури".

От Пътна полиция напомнят, че шофьорите трябва да тръгват на път само с подходящи гуми, заредени резервоари и батерии на телефона, да карат със съобразена скорост и повишено внимание,особено при обилен снеговалеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътен ремонт блокира основната складова зона на Русе
Пътен ремонт блокира основната складова зона на Русе
В Лас Вегас започва изложението на потребителска електроника
В Лас Вегас започва изложението на потребителска електроника