НОВИНИ

Каракачанов: Изборите не трябва да бъдат манипулирани от чужда държава

Лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов заяви в предаването "Още от деня", че изборите трябва да бъдат честни, а не да бъдат манипулирани, още по-малко от чужда държава.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:26, 25.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
каракачанов изборите бъдат манипулирани чужда държава

"Аз от 10 години говоря как трябва да се направи изборния процес максимално честен, а изборния процес в Турция не е честен.

Всеки знае, че в една избирателна секция в България, при каквато и да е избирателна активност повече от 800 човека за един ден технически няма как да гласуват. Без значение какви са изборите".

Каракачанов посочи няколко фрапантни по думите му примера. В Измир в една от секциите- 1596 гласували, в друга- 1524, в трета секция- 1389, в повечето секции са над 1000 гласували.

По думите му няма как на улицата на всеки българин, независимо къде живее в чужбина да му бъде отворена секция, все пак става въпрос за друга държава. Каракачанов подчерта, че изборните закони на България в чужбина не важат. "Например в Турция има случаи, при които в деня за размисъл, в деня на гласуването, когато предизборната пропаганда и агитация е забранена в секцията пълен безпорядък, секционната комисия разговаря на турски език с избирателите и от превода се разбира, че ги агитира за кого да гласуват. Комисията, която трябва да е безпристрастна, тя е съставена от едни хора и те казват на избирателите за кой да гласуват", каза още Каракачанов.

Друго нарушение, което посочи Каракачанов в Турция е агитирането на официални медии за една политическа сила и то в деня на изборите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади художници преoбразяват Благоевград чрез нестандартно изкуство
Млади художници преoбразяват Благоевград чрез нестандартно изкуство
Изборна победа за управляващите в Сърбия
Изборна победа за управляващите в Сърбия