Каракачанов: Ние сме против Истанбулската конвенция и няма да я подкрепим​​

Ние сме против Истанбулската конвенция и няма да я подкрепим в пленарната зала. Това потвърди пред журналисти в НС вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов във връзка с позицията на Патриотичния фронт по ратифицирането на документа. Той добави, че предложението да се отложи тази точка от дневния ред е било негово, защото тя създавала не само съмнения, но и реални тревоги в обществото.

от БТА
13:49, 19.01.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
каракачанов сме против истанбулската конвенция подкрепим​​

Би следвало подобен въпрос да се обсъжда не само с някои специализирани НПО-та, които защитават правата на различните, но и с тези кръгове от обществото ни, които имат по-консервативни, патриархални разбирания по темата, убеден е вицепремиерът. Не смятам, подчерта Каракачанов, че България трябва да върви по този грешен път, да измисляме различни полове. Не може, докато светът се тресе от проблеми, ние в Европа да си измисляме такива, които ни разединяват и разконцентрират, допълни той.

По думите му, нов превод на "gender" не решава нищо. При сегашния превод/избрали сме английския вариант/ се превежда като пол и, като направите коректния превод, ще видите, че нещата стават още по-интересни, да не кажа неприятни, посочи Красимир Каракачанов.

Военно обучение в училище може да се въведе експериментално още от тази година там, където има военни училища или големи гарнизони и могат да бъдат осигурени квалифицирани преподаватели - Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив. Това обясни военният министър във връзка с идеята за възстановяване на военната подготовка.

В момента се работи върху нов закон за военната служба и доброволците ще се подготвят между 6 и 9 месеца. За да ги стимулира, вицепремиерът предлага, тези, които минат подготовката, да се ползват след това с определени предимства при постъпване на работа, кандидатстване във висши учебни заведения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Разбиха престъпна група за пране на пари чрез уанкойн
Разбиха престъпна група за пране на пари чрез уанкойн
Принц Хари и годеницата му получиха подарък келтска любовна лъжица (СНИМКИ)
Принц Хари и годеницата му получиха подарък келтска любовна лъжица (СНИМКИ)