НОВИНИ

Караянчева: Трябва ни подписване за реадмисия на бежанци с Турция

Трябваше да затвърдим добросъседски отношения с Турция, и те да бъдат на ниво, за да си гарантираме спокойствие на границата, коментира след посещението на Бойко Борисов в Анкара председателят на НС Цвета Караянчева.

bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 14.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Ако не се случат нещата около подписването на реадмисията в европейски план, важно е ние да имаме такова подписване с Турция за реадмисия на бежанците, добави тя.

Цвета Караянчева, председател на НС: Важното е да имаме добър контакт, а и от възможностите, които България има като посредник, тя трябва да извлече максимална полза за себе си като страна членка на ЕС, но и като страна съседка на Турция.

Караянчева коментира, че е много важно да се изчисти напрежението, породено по време на изборите между двете страни и отбеляза, че според нея това се е случило.

Цвета Караянчева, председател на НС: На нас не ни е необходима партия в отношенията между България и Турция, както някои партии се опитваха да казват, че едва ли не без тяхното посредничество няма как да се поддържа посредничество с Турция. Когато нещата са на ниво, когато нещата са в сферата на добросъседските отношения, няма нужда от посредници, премиерът Борисов го доказа.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп е доволен от изслушването на Джеф Сешънс
Доналд Тръмп е доволен от изслушването на Джеф Сешънс
Няколко души са с различни наранявания при пожара в Лондон
Няколко души са с различни наранявания при пожара в Лондон