НОВИНИ

КЕВР няма да допусне шоково увеличение на цената на водата

Това заяви в "Денят започва" председателят на КЕВР Иван Иванов. От началото на април се очаква драстично намаление на цената на газа до 15 процента, допълни Иванов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 27.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В петък ще излязат резултатите от извънредната проверка на "Овергаз", която беше назначена от КЕВР. По предварителни данни компанията има добри резултати по всички показатели, които са обект на проверката. Иванов увери, че няма опасност от газова криза. Намалението на цената на синьото гориво се очаква заради ситуацията на международния пазар.

Иван Иванов, председател на КЕВР: "Eжедневно следят цената на суровия петрол, тъй като деривати на суровия петрол участват във формулата за изчисление на природния газ, цената продължава да се движи около 30 долара за барел за сорта Брент, което означава,че от 1 април можем да очакваме сериозно намаление на цената на природния газ. Считам, че първоначалната прогноза, която беше направена от шефа на Булгаргаз Петьо Иванов за 10 % намаление ще бъде надмината и очаквам по-скоро 15% намаление на цената на природния газ".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България - най-корумпираната държава в ЕС
България - най-корумпираната държава в ЕС
Евродепутатите Илияна Йотова и Емил Радев преди доклада на Еврокомисията
Евродепутатите Илияна Йотова и Емил Радев преди доклада на Еврокомисията