НОВИНИ

​Холивуд откри наградния сезон в Палм спрингс

Брадли Купър, Спайк Лий, Оливия Коулман и други претенденти за "Оскар" се събраха на традиционната гала вечер на кинофестивала в Палм спрингс, с която започва холивудският награден сезон, съобщи Асошиейтед прес. Наградите на кинофестивала в Палм спрингс са известни предварително, но реномето на галата като предвестник на номинации за "Оскар" привлича холивудските звезди.

​Холивуд откри наградния сезон в Палм спрингс
bnt avatar logo
от БНТ
23:01, 04.01.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още

По червения килим в Палм спрингс преминаха също Глен Клоуз, Емили Блънт, Ема Стоун, Виго Мортенсен, Махершала Али, Рами Малек, Гари Олдман, Адам Драйвър. Спайк Лий беше почетен с наградата за цялостно творчество. Той си спомни за амбициите си в началото на кариерата си и как като ученик се е упражнявал да се подписва с убеждението, че един ден ще дава автографи.

"Не аз избрах киното, киното избра мен", увери Спейк Лий. Наградата "Икона" беше присъдена на Глен Клоуз, а "Визионер" - на Алфонсо Куарон. Брадли Купър получи наградата за режисьор на годината за първата си изява зад камера - "Роди се звезда". Наградата на председателя беше присъдена на актрисата Реджина Кинг.

Рами Малек беше отличен за пробив. С награда "Пустинна палма" беше удостоена Оливия Коулман. Мелиса Маккарти и Тимъти Шаламе получиха наградата "В светлината на прожектора" съответно за актриса и актьор.

Наградата "Авангард" беше присъдена на режисьора Питър Фарели и актьорския състав на филма "Зелената книга". Наградата за най-добър актьорски състав спечели "Мери Попинз се завръща". Юбилейното 30-о издание на кинофестивала в Палм спрингс ще продължи до 14 януари. На него ще бъдат представени 223 филма от 78 държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Марс подари скъпи часовници на членовете на групата си
Бруно Марс подари скъпи часовници на членовете на групата си
​Слоновете в берлинска зоологическа градина похапнаха коледни елхи
​Слоновете в берлинска зоологическа градина похапнаха коледни елхи