Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Хранителните добавки – как да се използват правилно и може ли да са опасни?

Кога хранителните добавки могат да станат вредни? При какви условия може да ги използваме? Да ползваме ли имуностимулатори, когато сме здрави? По темата в сутрешния блок на БНТ гостуват Лазар Радков, експерт по здравословно хранене и фитнес инструктор и д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар.

от БНТ
08:03, 23.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Още
д-р Гергана Николова: Някои от нещата, наречени хранителни добавки, се продават официално дори и в аптеки, така че те са разрешени за употреба от държавата и от контролиращите органи. Но това са медикаменти или вещества, които се продават без да са лекарства и без да са минали тестовете, които трябва да преминат лекарствата преди да бъдат обявени за медикаменти и преди да започнат да се продават с прескрипция.
;
Лазар Радков: Повечето хора всъщност не осъзнават, че става дума за добавка. Тоест нещо, което добавяш към една добре изградена основа. Не можеш да караш само на него. Ти имаш нужда от него евентуално, ако не си набавяш нещо в храната или си подложен на много високи физически, психически натоварвания, твърде малко сън - някакви екстремни ситуации, болести също. През по-голямата част от времето хората са здрави.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Взривно устройство е било намерено край дома на милиардера Джордж Сорос
Взривно устройство е било намерено край дома на милиардера Джордж Сорос
Музеят Гугенхайм представя изложба на Алберто Джакомети
Музеят "Гугенхайм" представя изложба на Алберто Джакомети