НОВИНИ

Кметът на Септември обжалва отстраняването си от длъжност

Кметът на Септември Марин Рачев обжалва на втора инстанция отстраняването си от длъжност. Пред сградата на съда отново се събраха граждани и кметове от населени места в общината, за да изразят подкрепата си към Рачев.

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 13.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Кметът на Септември беше арестуван при зрелищна спецакция, а след това получи обвинения за безстопанственост и неизгодна сделка. Той беше пуснат под гаранция, която първоначално беше 250 хиляди лева, но съдът я намали на 130 хиляди. Преди седмица първата инстанция го отстрани от длъжност с аргумента, че ако остане на работа, може да повлияе на разследването. Преди заседанието Рачев, който беше избран за кмет с подкрепата на ГЕРБ каза, че в случая няма политика, а атака срещу него от икономически кръгове - заради интереси, свързани с минералната вода в община Септември.

Марин Рачев, кмет на Септември: Атаките срещу мен започнаха от момента, в който започнахме да доказваме, че минералното находище за термални извори в местността на варварското землище, може да се експлоатира не само от 4-5 човека, както е било досега, а и от цялата община, да се отоплят детските градини и училищата.
Димитър Христосков, кмет на с. Ветрен: Казусът с водата е следният. Има там няколко ползватели, които живи и здрави, нека да си я ползват водата, но въпросът е, че нито общината, нито моето село, нито съседното село, където е находището, не получаваме нито една стотинка от тази топла минерална вода.
Атанас Захариев: Знаем как работи и какво е направил в града и за това сме тук, да го подкрепим. Какво е направил за града? Осветление, улици, водопровод, детски площадки. Това е направил в рамките на 2 години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможни са нови протести на общинските болници
Възможни са нови протести на общинските болници
Последна колекция на дизайнерката Каролина Ерера
Последна колекция на дизайнерката Каролина Ерера