САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Кметът на Септември обжалва отстраняването си от длъжност

Кметът на Септември Марин Рачев обжалва на втора инстанция отстраняването си от длъжност. Пред сградата на съда отново се събраха граждани и кметове от населени места в общината, за да изразят подкрепата си към Рачев.

от БНТ
12:58, 13.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Кметът на Септември беше арестуван при зрелищна спецакция, а след това получи обвинения за безстопанственост и неизгодна сделка. Той беше пуснат под гаранция, която първоначално беше 250 хиляди лева, но съдът я намали на 130 хиляди. Преди седмица първата инстанция го отстрани от длъжност с аргумента, че ако остане на работа, може да повлияе на разследването. Преди заседанието Рачев, който беше избран за кмет с подкрепата на ГЕРБ каза, че в случая няма политика, а атака срещу него от икономически кръгове - заради интереси, свързани с минералната вода в община Септември.

Марин Рачев, кмет на Септември: Атаките срещу мен започнаха от момента, в който започнахме да доказваме, че минералното находище за термални извори в местността на варварското землище, може да се експлоатира не само от 4-5 човека, както е било досега, а и от цялата община, да се отоплят детските градини и училищата.
Димитър Христосков, кмет на с. Ветрен: Казусът с водата е следният. Има там няколко ползватели, които живи и здрави, нека да си я ползват водата, но въпросът е, че нито общината, нито моето село, нито съседното село, където е находището, не получаваме нито една стотинка от тази топла минерална вода.
Атанас Захариев: Знаем как работи и какво е направил в града и за това сме тук, да го подкрепим. Какво е направил за града? Осветление, улици, водопровод, детски площадки. Това е направил в рамките на 2 години.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Възможни са нови протести на общинските болници
Възможни са нови протести на общинските болници
Последна колекция на дизайнерката Каролина Ерера
Последна колекция на дизайнерката Каролина Ерера