НОВИНИ

Цвета Караянчева: Проблемът с къмпингуването вече е решен!

"Протестиращите вчера бяха недоволни от забраната за къмпингуване. В Закона за туризма ясно ще се формулира какво значи къмпингуване, така че няма драма" - това заяви в студиото на "Денят започва" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева по повод приетите промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

цвета караянчева проблемът къмпингуването вече решен
bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 02.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

"От тук нататък и тези, които протестират искат да запазим българската природа. Когато останеш да спиш или запалиш огън и не си почистиш мястото, където си, а то е неохраняем плаж - това са нещата, които вчера повдигнаха градуса на настроението, но мисля че всичко е наред", каза Караянчева.

По думите й, проблемът вече е решен, но всичко ще бъде уточнено в Закона за туризма в глава къмпингуване - там ще бъдат дадени съответните определения и формулировки и всичко ще се уталожи. "Ние винаги сме отворени за диалог и ако се върнем във времето назад, те дойдоха да ни потърсят точно за тези три къмпинга, след няколко часа ние бяхме готови с промяната в законопроекта и внесохме тези желани от тях промени, съответно тези три къмпинга да бъдат защитена територия и да няма къмпингуване", заяви още Цвета Караянчева.

На въпрос, че вниманието се фокусира върху къмпингите, а големите хотели по Черноморието стоят необезпокоявани, Караянчева каза, че за съжаление хотелите са факт - те са построени в друго време и няма как да се съборят. "На мен също не ми харесва как изглежда българското Черноморие. Бих желала да има повече свободни зони, повече въздух, но фактите са такива, каквито са. Каквото е останало, трябва да го запазим в диалог, да бъдем ясни и категорични обаче", допълни тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Aрестуван e вицепрезидентът на Фейсбук за Латинска Америка
Aрестуван e вицепрезидентът на Фейсбук за Латинска Америка
Мартин Димитров: Трябва да има глоби за замърсяване, не забрана за къмпингуване
Мартин Димитров: Трябва да има глоби за замърсяване, не забрана за къмпингуване