НОВИНИ

Комисията за защита от дискриминация започва кампания "Достъпна България"

Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ започва кампания "Достъпна България", чиято цел е да се осигури масова достъпна среда за хората с увреждания. Това обяви на пресконференция председателят на антидискриминационния орган д-р Ана Джумалиева в Деня на хората с увреждания - 3 декември.

комисията защита дискриминация започва кампания достъпна българия
bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 03.12.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

У нас, според данни на НСИ, хората с трайно намалена работоспособност са около 500 000, от които 10 000 са деца. Кампанията е позитивна, тя е отворена и цели да провокира обществото да постави акцент върху сънародниците ни в неравностойно положение, обясни д-р Джумалиева.

Подкрепа за "Достъпна България" вече са заявили председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, президентът Румен Радев, а партньори са медии, актьори, сред които Владислав Карамфилов, Николай Кънчев и др., обявиха инициаторите.

КЗД призовава неправителствените организации, всички институции, банки да подпомогнат реално кампанията, която изисква и финансов ресурс. От комисията отчетоха, че в законодателно отношение у нас има добри разпоредби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25 години от изпращането на първия есемес
25 години от изпращането на първия есемес
Последната Супер луна за 2017 година изгрява тази вечер
Последната Супер луна за 2017 година изгрява тази вечер