НОВИНИ

Конгресът на НФСБ преизбра Валери Симеонов за лидер

Делегатите на третия редовен конгрес на НФСБ единодушно преизбраха Валери Симеонов за председател на политическата партия. 147 делегати гласуваха „за“, „против“ и „въздържали“ нямаше.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:15, 28.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
конгресът нфсб преизбра валери симеонов лидер

Ръководството на НФСБ запази състава си, след като делегатите единодушно преизбраха Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев за заместник-председатели на политическата сила, съобщиха от партийния пресцентър.

Конгресът утвърди състава на национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори влязоха Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова.

За председател на националната контролна комисия също бе преизбран народният представител Христиан Митев.

В началото Валери Симеонов направи отчетен доклад като представи подробно свършеното от народните представители и активистите на НФСБ във времето от втория конгрес на НФСБ през 2014 г. досега.

Конгресът направи промени в Устава, сред които създаване на младежка структура на НФСБ, с оглед на увеличаване броя на младите хора в политическата сила. Възрастта на членуващите в младежката структура е 35 години. Сред промените бе въвеждане на длъжността национален координатор, както и промяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът на Генерал Тошево срещу добива на газ събра стотици (СНИМКИ)
Протестът на Генерал Тошево срещу добива на газ събра стотици (СНИМКИ)
Жители на Панчарево отново на протест
Жители на Панчарево отново на протест