НОВИНИ

Корнелия Нинова: БСП ще продължи да се бори за преизчисляване на всички пенсии

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от левицата подкрепиха протеста на пенсионери от цялата страна пред Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

bnt avatar logo
от БТА
14:42, 02.11.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
корнелия нинова бсп продължи бори преизчисляване всички пенсии

"Чрез вас тук говорят милиони пенсионери, които днес живеят в крайна бедност, в недоимък и в невъзможност да посрещнат най-насъщните си нужди. На ваша страна сме. Вие сте достойни хора и заслужавате достойни старини", е заявила Нинова. Тя е подчертала, че левицата винаги ще се бори за преизчисляване на всички пенсии.

Корнелия Нинова е подчертала, че това не са обещания на опозиционери, които няма да го изпълнят в управление. Тя е припомнила, че това е правено през 2008 г. и преизчисляването на всички пенсии тогава е довело до значителното им увеличаване. По думите ѝ, БСП ще се бори и за Закон за възрастните хора, който да гарантира достойна, социална, активна позиция и живот на пенсионерите.

Според Корнелия Нинова всички политици би трябвало да са при пенсионерите и да заявят, че ще се погрижат за техните старини, защото са им важни като родители, като хора, които са градили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Нападателят от велоалеята в Ню Йорк отдавна е подготвял атаката
​Нападателят от велоалеята в Ню Йорк отдавна е подготвял атаката
​Гавин Уилямсън е новият британски военен министър
​Гавин Уилямсън е новият британски военен министър