Корнелия Нинова: БСП ще продължи да се бори за преизчисляване на всички пенсии

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от левицата подкрепиха протеста на пенсионери от цялата страна пред Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

от БТА
14:42, 02.11.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
корнелия нинова бсп продължи бори преизчисляване всички пенсии

"Чрез вас тук говорят милиони пенсионери, които днес живеят в крайна бедност, в недоимък и в невъзможност да посрещнат най-насъщните си нужди. На ваша страна сме. Вие сте достойни хора и заслужавате достойни старини", е заявила Нинова. Тя е подчертала, че левицата винаги ще се бори за преизчисляване на всички пенсии.

Корнелия Нинова е подчертала, че това не са обещания на опозиционери, които няма да го изпълнят в управление. Тя е припомнила, че това е правено през 2008 г. и преизчисляването на всички пенсии тогава е довело до значителното им увеличаване. По думите ѝ, БСП ще се бори и за Закон за възрастните хора, който да гарантира достойна, социална, активна позиция и живот на пенсионерите.

Според Корнелия Нинова всички политици би трябвало да са при пенсионерите и да заявят, че ще се погрижат за техните старини, защото са им важни като родители, като хора, които са градили.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Нападателят от велоалеята в Ню Йорк отдавна е подготвял атаката
​Нападателят от велоалеята в Ню Йорк отдавна е подготвял атаката
​Гавин Уилямсън е новият британски военен министър
​Гавин Уилямсън е новият британски военен министър