НОВИНИ

Корнелия Нинова: Готови сме да внесем 10 законопроекта

Запознахме ръководството на ПП ГЕРБ с политиките, които ще отстояваме в парламента, готови сме да внесем 10 законопроекта. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата ѝ с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в сградата на парламента.

bnt avatar logo
от Фокус
15:17, 11.04.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
корнелия нинова готови сме внесем законопроекта

„Получих предложение от Бойко Борисов да стана председател на Народното събрание, но отказах. Днес предложиха на мен лично да поема председателския пост", каза още Нинова. По думите ѝ коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна.

"Алтернативата е реална в лицето на БСП. Съгласие по национални теми при едно условие. Моля, да се спрат внушения и спекулации, че е възможна обща управленска коалиция между БСП и ГЕРБ. За нас това не е възможно по две причини. Първата е разминаването в програмите ни и втората – ние се заявихме като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и 1 млн. българи ни последваха за тази промяна“, коментира Нинова. Тя подчерта, че не е възможно, няма начин и няма как да предадат тези хора и часове или дни по-късно да направят общо управление с ГЕРБ.

„Нашата политика за промяна продължава. Алтернативата е реална – запознахме ръководството на ПП ГЕРБ с нашите политики, които ще отстояваме от следващата седмица в парламента. Готови сме за внасяне в Народното събрание на 10 закона, които представляват предизборната ни програма вече в реално изпълнение в законотворчество в парламента. Първо - доходи и бедност“, допълни Нинова.

По думите ѝ БСП още от първите дни внасят текстове и започват дебата за преизчисляване на пенсиите, компенсациите на доходите във връзка с увеличението на природния газ, топлофикациите, вода и повишаването на цените, обвързването на майчинството с минимална работна заплата, повишаването на енергийни помощи и т.н.

„По темата образование сме готови и внасяме алтернативен проект за изменение в Закона за училищно и предучилищно образование така, както сме обещали в кампанията. Трето, икономика – всички обещания под формата на закони за помагане на българския бизнес (малък и среден)“, каза още Корнелия Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР със стъкло катастрофира край Русе
ТИР със стъкло катастрофира край Русе
В либийски град действа пазар за роби
В либийски град действа пазар за роби