НОВИНИ

Корнелия Нинова постави изпитателен срок на ИБ на БСП и му оряза привилегиите

Председателят на БСП Корнелия Нинова постави новото Изпълнително бюро на партията на изпитателен срок и му оряза привилегиите. Това съобщи тя на брифинг след първото заседание на Националния съвет на БСП, на което беше избрано новото партийно ръководство.

bnt avatar logo
от БТА
17:14, 21.05.2016
Чете се за: 01:28 мин.
У нас
корнелия нинова постави изпитателен срок бсп оряза привилегиите

Тя обясни, че членовете на ръководството няма да получават заплати, няма да ползват служебни автомобили, бензин, командировки и телефони. На БСП й отива да даде първа личен пример за отказ от привилегиите, коментира тя и посочи, че 200 хиляди лева за издръжка на Изпълнителното бюро ще се пренасочат към структурите по места, които са гръбнакът на партията.

Нинова посочи, че е предложила различен и иноваторски подход - оставила е местата на заместник-председателите и секретарите незаети. Поставям новото Изпълнително бюро на т.нар. изпитателен срок, ще поработим като екип, ще видим възможностите на всеки и допълнително ще предложа заемането на тези постове, коментира Нинова. Тя не се ангажира колко ще продължи този срок, но посочи, че новите членове на ръководството трябва да покажат организационни умения и способности за изготвяне на алтернативата за развитието на страната.

Единственият заместник-председател в партийното ръководство към момента ще е Стефан Данаилов, на който Нинова благодари, че се е съгласил. Тя обясни, че го е помолила да я коригира, когато греши. В ръководството ще има общо четирима заместник-председатели.

В състава на новоизбраното Изпълнително бюро влизат още Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов.

В отговор на въпрос Нинова каза, че е поканила в ръководството и нейния предшественик на поста Михаил Миков, но той е отказал.

По думите на Нинова в новото ръководство има добър баланс между млади и опитни. Умишлено съм търсила хора, които могат да ми бъдат коректив, посочи тя и добави, че е опитала да съчетае богатството в партията.

След пленума новото Изпълнително бюро веднага се събра на първото си заседание. Следващата седмица партийното ръководство ще заседава в Благоевград.

Председателят на БСП заяви, че партията пристъпва от програма към действия, предстои пълна мобилизация за президентските избори и за предсрочен вот. Единствено и само БСП вътре ще реши с кого ще ходи на избори и кои ще са нейните кандидати, заяви Нинова.

Новоизбраният член на Бюрото Костадин Паскалев коментира пред журналисти, че един от новите приоритети пред БСП е категоричната опозиционност и неговото връщане в ръководството на партията е с такава перспектива. Сред другите приоритети той посочи алтернативата, която трябва да се предложи на сегашното управление и организационното укрепване на БСП.

Паскалев коментира, че са отворени за разговори с АБВ, но уточни, че егото на никой партиен лидер не може да стои над идеите.

Отделно тръгваме на подготовка за президентските избори, от днес започват номинациите, съобщи Паскалев. За себе си знам едно, че не съм губил избори досега, заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седеметажна жилищна сграда се срути в Истанбул
Седеметажна жилищна сграда се срути в Истанбул
Олимпийско хоро се изви в Чепеларе
Олимпийско хоро се изви в Чепеларе