НОВИНИ

Корнелия Нинова предлага допитване с кого БСП да участва в президентския вот

Новият председател на БСП Корнелия Нинова ще предложи социалистите да решат с вътрешнопартийно допитване как и с кого да участват в предстоящите президентски избори. Това обяви тя в началото на първото заседание на Националния съвет, избран на 49-ия Конгрес на БСП.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:11, 21.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
корнелия нинова предлага допитване кого бсп участва президентския вот
Снимка:

На днешния пленум трябва да бъде избрано ново Изпълнително бюро на партията. Веднага след избора на Бюрото тръгваме из страната, първото заседание на ръководството ще бъде изнесено и ще се състои в Благоевград, съобщи Нинова и добави, че навсякъде в страната ще обсъждат предстоящите президентски избори и формулата за участие в тях.

"Никой от нас не е водил предконгресни или следконгресни договорки с АБВ за обединение", заяви Корнелия Нинова. По думите ѝ АБВ е част от политическото статукво, а БСП е промяната. Ние сме опозиция на управлението, в което те участваха, посочи тя. Новосъздадената опозиция АБВ издържа три дни и се оказа преоблякъл се Илия пак в тия, защото на четвъртия ден подкрепи с гласуване промените в правителството на ГЕРБ, отбеляза председателят на БСП.

"Можем и сме готови да разговаряме с всички вляво, с всички лявомислещи, но категорично не приемаме менторски тон, назидание и размахване на пръст, водачество вляво, към което БСП да се присламчи", заяви Корнелия Нинова. Правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ беше създадено като клуб по интереси и когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури, но за времето, за което съществуваше, нанесе тежки беди на България, коментира председателят на БСП. По думите ѝ правителството на Бойко Борисов е вредно за България и по този въпрос не може да има никакви спекулации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус на градския транспорт във Варна се заби в стълб
Автобус на градския транспорт във Варна се заби в стълб
Нощ на музеите 2016 - какви ще са инициативите в Пловдив
Нощ на музеите 2016 - какви ще са инициативите в Пловдив