НОВИНИ

Корнелия Нинова: Страната е в политическа криза, отговорът са предсрочни избори

Страната е в политическа криза, отговорът са предсрочни избори. Това обяви новият председател на ПГ на "БСП лява България" и на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна в началото на лятната сесия на Народното събрание.

bnt avatar logo
от БТА
10:57, 11.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
корнелия нинова страната политическа криза отговорът предсрочни избори

Започваме тази сесия в сложна обстановка, определена с две думи тя е политическа криза, очаквана и предвидима политическа нестабилност, посочи Нинова. Правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ се роди като съюз на интереси - лични и тяснопартийни, той не роди политики, а произведе противоборства, скандали за разпределение на влияние и постове, сбъркани реформи, плаващи мнозинства и несигурност в обществото, посочи тя.

Председателят на БСП коментира и ролята на държавния глава в тази сложна ситуация. Той намери за необходимо да защити монополите и търговските вериги срещу българските производители и днес изведнъж осъмна с усещането, че е държавен глава, който трябва да защити от тези, които са го излъчили, правата на българските граждани в Изборния кодекс, посочи Нинова.

През цялото това време БСП не влезе в никакви договорки и задкулисни игри, останахме на принципната си позиция в защита на Конституцията и на правата на българските граждани, заяви Корнелия Нинова. Затова, когато бъде внесен отново за гласуване ИК, ние отново ще гласуваме против, добави тя.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неизвестен мъж е задържан край дома на певицата Тейлър Суифт в Ню Йорк
Неизвестен мъж е задържан край дома на певицата Тейлър Суифт в Ню Йорк
Австралийци възнамерявали да стигнат до Ислямска държава с малка лодка
Австралийци възнамерявали да стигнат до "Ислямска държава" с малка лодка