НОВИНИ

Красен Кралев пое отново Министерството на младежта и спорта

Красен Кралев встъпи отново в длъжност като министър на младежта и спорта. На официалната церемония той получи от министъра в служебното правителство проф. Даниела Дашева стетоскоп с пожеланието "да слуша по-добре пулса на българския спорт".

красен кралев пое отново министерството младежта спорта
bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 04.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Министър Кралев обяви, че българското правителство ще отпусне повече от 130 милиона лева в следващите четири години за изграждане на физкултурни салони и подобряване на условията за спортуване на учениците. Средствата са заложени в бюджета за управленския мандат на кабинета на ГЕРБ и Обединени патриоти с премиер Бойко Борисов.
"Искам да благодаря на симпатизантите на ГЕРБ, които ни дадоха доверието си и направиха така, че г-н Борисов да създаде трети кабинет - заяви Красен Кралев в първото си изявление след встъпването в длъжност на правителството. - Това е исторически момент в най-новата демократична история. За първи път виждаме, че хоризонтът пред българските политици се увеличава. Знакът, който българският народ даде, е много важен, за да го разчетем правилно и да видим, че хората искат стабилност и спокойствие. Ние сме гарант, че те ще го получат и можем да им го дадем."

Министър Кралев застава за втори път начело на българския спорт и гарантира сигурност, последователност и спокойствие. Той очерта приоритетите в бъдещата си работа, сред които са приемането на новия Закон за спорта, реконструкцията на спортната инфраструктура, изграждането на физкултурни салони в училищата и завръщането на науката в спорта.
Той благодари на коалиционните партньори от групата на Обединените патриоти за подкрепата и на министър-председателя Бойко Борисов за гласуваното доверие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много народни песни в Югозападна България са посветени на Гоце Делчев
Много народни песни в Югозападна България са посветени на Гоце Делчев
Психолози започват работа с децата от класа на починалия при сбиване ученик
Психолози започват работа с децата от класа на починалия при сбиване ученик