НОВИНИ

Кристиан Вигенин е сезирал прокуратурата за съмнение за корупционна схема в МВнР

Секретарят на Парламентарната група на "БСП лява България" Кристиан Вигенин е сезирал прокуратурата заради съмнение за корупционна схема в МВнР. Пред журналисти в парламента Вигенин обясни, че сигналът е във връзка с това, че след втория тур на изборите редица български посланици получават грами и фактура на българската фирма "Балкантел".

bnt avatar logo
от БТА
11:25, 16.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
кристиан вигенин сезирал прокуратурата съмнение корупционна схема мвнр

По думите на Вигенин всеки един от посланиците трябва да приведе над 30 000 евро за купуване и инсталиране на нова телефонна централа. Обяснението е, че това се прави за подобряване на комуникацията във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС, уточни Вигенин.

По думите му, във фактурата са вписани многократно увеличени разходи за труд и техника, като основен разход е централата или сървър, чрез който телефонните разговори в бъдеще ще преминават през интернет. За един и същи модел от един и същи доставчик посланиците са получили значително разминаващи се цени за сървъра - между 15 000 и 25 000 евро, каза Вигенин. Негова проверка в обикновен онлайн магазин показала, че такъв сървър струва под 1000 евро.

Според депутата е направен опит да се заобиколи законът за обществените поръчки. Кристиан Вигенин благодари на прокуратурата и ДАНС за бързата реакция, благодарение на която една голяма част от плащанията са спрени, преди да бъдат направени. Разчитам, че разследването скоро ще приключи и отговорните за тази нагла кражба ще бъдат адекватно наказани, коментира Вигенин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Башар Асад: С освобождаването на Алепо се промени ситуацията в целия свят
Башар Асад: С освобождаването на Алепо се промени ситуацията в целия свят
Лейди Гага показа емоционалната страна на живота си в нов клип
Лейди Гага показа емоционалната страна на живота си в нов клип