НОВИНИ

Късо съединение причинило пожара в София, при който загинаха две жени и дете

Късо съединение отне живота на 5-годишно дете, майка му и баба му. Инцидентът станал миналата нощ в столичния квартал "Лозенец". Тлеещ кабел предизвикал задимяване в апартамента и станал причина за смъртта на двете жени и детето, починали от задушаване.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова Диана
12:04, 12.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Малко преди 3 часа след полунощ живеещите в 12-ти блок на улица "Трепетлика" усетили дима. Подали сигнал на телефон 112 и на мястото незабавно пристигнали пожарникари.

съсед: Нямаше пожар реално, просто е тлеело вътре, защото те като разбиха вратата и избиха прозорците, за да излезе дима. Задушили са се в съня си.

съседка: И синът ми вика "абе, пожарникари се качиха" и рипна натука, той влязъл пръв. И вика "изнесоха детенцето", викам "живо ли е?", той май каза, че е живо, после разбрахме, че всичките са били мъртви.

Майката на детето е на 44 години, а бабата на 64. Съседи в блока разказват, че семейството живеело бедно и разчитали само на заплатата на майката, която работила като продавачка.

БНТ: А в какви отношения бяха с останалите съседи?

съседка: В недобри. Вечер често са ставали в тях конфликти - майката и бабата... сигурно безпаричието ги е водило.

съсед: Затворени хора бяха, на никого не пречеха. Добри хора бяха, подбираха с кого да дружат, не с всеки, за някои може би да изглеждат много студени, ама това не е вярно. Винаги усмихнати.

Тази сутрин на мястото беше извършен оглед. При инцидента няма други пострадали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителна акция на Община Варна
Строителна акция на Община Варна
Екопарк – Варна потъва в лалета
Екопарк – Варна потъва в лалета