НОВИНИ

13 депутати и всички министри от Реформаторския блок подкрепят правителството

13 депутати и всички министри от Реформаторския блок до момента са подписали декларацията за подкрепа на правителството. Това съобщиха днес от Движение България на гражданите.

Надежда Василева
от Надежда Василева
16:42, 11.01.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От партията заявиха, че ще настояват за ускоряване на реформите и посочиха, че масово техните структури в страната искат ДБГ да остане във властта. Предстои в следващите седмици реформаторите да подпишат с ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение. Сред приоритетите им са промените в закона за съдебната власт, които трябва да бъдат приети до 3 месеца, антикорупционното законодателство, както и реформирането на Изборния кодекс достатъчно рано преди предстоящите през есента президентски избори.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева изтъкна, че СДС трябва да има решаваща роля за издигането на кандидата на реформаторите за президент и посочи, че старото дясно в лицето на СДС досега е дало на България двама президенти - Желю Желев и Петър Стоянов.

Меглена Кунева - председател на ДБГ:
Романтичната опозиция не променя с тази скорост живота с каквато една тежко платена със спорове, с консенсус и отстъпки коалиция може да направи. Трябва да дадем шанс на една дясна коалиция да се развие през втората година от управлението. Другото е нови избори и отново да се озовем в ситуация, в която предлагаш на най-близкия до себе си идеологически партньор да работиш заедно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди
Местан и петима народни представители подадоха заявленията си за напускане
Местан и петима народни представители подадоха заявленията си за напускане