НОВИНИ

КЗК санкционира "Кауфланд България"

Комисията за защита на конкуренцията е санкционирала "Кауфланд България ЕООД енд Ко" КД заради извършено нарушение от страна на дружеството - злоупотреба с по-силна позиция при договаряне. Това съобщиха от КЗК. Санкцията е имуществена и е в размер на 157 981 лева.

bnt avatar logo
от БТА
10:49, 22.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
кзк санкционира кауфланд българия

В хода на проучването по преписката, образувана по искане на "Кети-94" ООД, е установено, че след юли 2015 г. "Кауфланд" следва в търговските си отношения с това дружество определен модел на поведение, който е резултат от по-силната позиция на веригата в конкретното правоотношение, и който противоречи на добросъвестната търговска практика. "Кауфланд" необосновано изисква "Кети-94" ООД да намалява доставните си цени и поставя като условия определени годишни ценови параметри. През 2015 г. "Кауфланд" блокира значителна част от асортимента на подателя на искането, което продължава до прекратяването на търговските отношения през 2016 г. от страна на "Кауфланд".

;

Официалното становище на Кауфланд България ЕООД енд Ко КД


Във връзка с публикуваното на сайта на КЗК съобщение относно решение, с което се налага санкция на Кауфланд България ЕООД енд Ко КД, заявяваме, че такова до настоящия момент не е връчено на дружеството.

Считаме, че не е извършено нарушение, подобно решение е в противоречие на Закона за защита на конкуренцията и ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд, след като бъдат спазени всички легислативни правила. Бихме искали да подчертаем, че в работата си прилагаме действащите законови разпоредби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последната фаза от евакуацията на Алепо беше възобновена
Последната фаза от евакуацията на Алепо беше възобновена
Фонд „Земеделие“ изплати над половин милиард лева по СЕПП
Фонд „Земеделие“ изплати над половин милиард лева по СЕПП