НОВИНИ

Леденият мюзикъл "Кармен" тръгва на турне

Световното ледено шоу - мюзикълът "КАРМЕН " на режисьора Иля Авербух, тръгва на световно турне през 2017, а една от спирките ще бъде София. В спектакъла ще видим цяло съзвездие от шампиони по фигурно пързаляне, сред които и българската легенда Албена Денкова. Ефектният мюзикъл е подходящ за цялото семейство.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:47, 27.11.2016
Чете се за: 01:19 мин.
Още

Eдин красив преразказ на класическата история, но с модерен дух- леденият мюзикъл " Кармен" ни очаква на 1 и 2 април в зала "Арена Армеец". Шоуто ще ни срещне с едни от най-големите имена във фигурното пързаляне - олимпийските, световни и европейски шампиони - Татяна Навка, Роман Костомаров, Алексей Ягудин, Татяна Тотмянина, Мария Петрова, Максим Ставийски.Една от главните роли е поверена на Албена Денкова. Всички те вдъхват нов живот на своите образи.

Алексей Ягудин: "Музикално произведение, което е било много силно в миналото и сега е изключително силно, и в бъдеще ще продължи да бъде изпълнявано. "Кармен" е историята на любовта, на преодоляването, на силата. Иля Авербух вкарва нови сюжетни линии, нови герои, нови роли в него, нещо, което не съществува в оригиналното произведение."

В допълнение на звездния състав от артисти, проектът включва още десетки балетисти, театрални и циркови артисти, акробати и водещи солисти от известни музикални пиеси. Безсмъртната музика на Бизе, както и популярни произведения от симфоничната съкровищница се изпълняват на живо от световноизвестни певци като Светлана Светикова и Сергей Ли. Всичко това е подплатено с пищна декорация, пироефекти и невероятно светлинно шоу.

Алексей Ягудин: "Спектакълът е изпълнен с много зрелищни и интересни изпълнения. Какво да говорим, след като Албена Денкова специално за това шоу подготви един нов номер. Тя го изпълнява под покрива във въздуха, нещо, което е изключително атрактивно и трябва да се види."

Истинска кулминация и красив празник на живота е финалният танц. В него се включват всичките 80 артисти, както и самият режисьор.

Спечелил най-важните титли в спорта, Алексей Ягудин е отличник и в личния живот. Признава, че семейството му стои преди всичко и е най-скъпият му медал, а в ролята на баща се чувства най-комфортно. С колежката му олимпийската шампионка Татяна Тотмянина вече имат две дъщерички на 7 и на 1 годинки, а в началото на 2016-та скрепиха връзката си с брак.

Алексей Ягудин: Ако преди за мене най-важното беше победата в олимпийските игри, получаването на златния медал, сега за мен най-важното е семейството. За какво мечтая, какво искам да ми се случи? Може би трета дъщеря, не син, а дъщеря и може би още кучета. Що се отнася до целите, които преследвам в близко бъдеще, дори може би го желая не за себе си, а за Иля Авербух, иска ми се неговият творчески устрем да не спира!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 години след разрушителното земетресение в Стражица
30 години след разрушителното земетресение в Стражица
Моята различна Коледа - историята на Деян Мачев
"Моята различна Коледа" - историята на Деян Мачев