НОВИНИ

Почина боксовата легенда Мохамед Али

Бившият световен шампион в тежка категория бе приет снощи в болница в района на Финикс, щата Аризона, заради сериозни дихателни проблеми. Мохамед Али почина на 74-годишна възраст. Опелото и погребението му ще бъде извършено в родния му град Луисвил.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
07:42, 04.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
По света
почина боксовата легенда мохамед али

При пристигането му в болницата Али веднага е поставен на поддържащи системи заради сериозността на състоянието му. Членовете на семейството му са били до него до последния му миг, съобщават световните агенции.

Респираторните проблеми на боксьора са били изострени от болестта на Паркинсон, с която той бе диагностициран през 80-те години на миналия век.


;;

Той е олимпийски шампион от игрите в Рим през 1960 г. в и многократен световен шампион по бокс за професионалисти в категория „тежка“ в периода 1964-1974 г. През професионалната си кариера големият спортист е участвал в 61 мача, има 56 победи, от които 37 с нокаут, и само пет поражения.

;

Мохамед Али е роден през 1942 г. като Касиус Клей. Името му се превърна в символ на професионалния бокс, а неговата тактическа схема „ръцете работят, учите гледат, лети като пеперуда и жили като пчела“ се използва и досега.

;

През 1999 г. „Sports Illustrated“ и BBC обявяват Али за „спортист на века“. От 2002 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Какъв беше легендарният шампион - Спомен за Мохамед Али

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на София са недоволни от качеството на въздуха в града
Жителите на София са недоволни от качеството на въздуха в града
Цветан Цветанов: ГЕРБ вече има свой кандидат за президент
Цветан Цветанов: ГЕРБ вече има свой кандидат за президент