НОВИНИ

Лекари от София преглеждат безплатно децата в Хитрино

Лекари от Александровска болница в София преглеждат безплатно деца и възрастни хора в пострадалото от взрива Хитрино. Специалисти по очни и вътрешни болести, хирург, детски кардиолог и нефролог консултират хората. Инициативата е на еврейската организация „Шалом" с подкрепата на лекари от Александровска болница.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
17:23, 03.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Първият пациент на лекарите офталмолози бе първокласничката Еклем. Досега родителите й не са я водили на очен лекар, макар тя да забелязва, че има проблем.

Еклем: Някои цифри и буквички не ги виждам, но другите мога да ги виждам.
;

На нея и на останалите деца със зрителни проблеми еврейската организация „Шалом" ще предостави очила. Лекарите обаче са разтревожени, защото 90 % от децата се водят късно на очен лекар.

Д-р Васил Хайкин, офталмолог от Александровска болница: Защото се препоръчва още в ранна детска възраст, когато се роди детето на половин и една годишна възраст да бъде първата среща с офталмолога.
д-р Евгени Астурков: Финансово не можем да ги подпомогнем... Затова се пое инициативата да се направят безплатни прегледи, с които да помогнем, да окажем съдействие на хората в това пострадало място.

В рамките на благотворителната инициатива ще бъдат посадени 12 дръвчета, а грижата за тях ще поемат децата от училище „Д-р Петър Берон".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преобразуват две кръстовища в Благоевград в кръгови
Преобразуват две кръстовища в Благоевград в кръгови
Имало е второ взривно устройство в метрото в Санкт Петербург
Имало е второ взривно устройство в метрото в Санкт Петербург