Липсата на любов е основната причина за изневяра

Екип от американски изследователи установи, че главната причина за изневерите е липсата на любов, пише в. "Индипендънт".

от БТА
10:55, 18.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още
липсата любов основната причина изневяра

Учените проведоха проучването с 495 пълнолетни на средна възраст около 20 години. Всеки от участниците беше попитан дали е изневерявал и защо. Така учените стигнаха до извода, че съществуват седем главни причини да лъжем партньора си. Отлетялата любов е основната причина за 77 % от хората. Те казаха, че са потърсили забранена връзка, защото вече не са влюбени в половинката си. Според експертът по връзки Челси Трескот, това по-скоро означава, че кръшкачите не чувстват любовта на партньора си.

Сексуалното разнообразие е втората по популярност причина. Много хора отговориха, че искат "по-голямо разнообразие от сексуални партньори". 41 % от хората казаха, че не се чувстват обвързани с половинката си.
"Бях толкова пиян/а" може да изглежда като най-древното извинение, но то важи за много прелюбодейци, всъщност за 70 % от тях. Алкохолът обаче може да замъгли преценката на човек, но не може да го направи напълно друга личност. Прелюбодеянието не е нищо друго, освен коктейл от емоции.

Повече от половината участници в изследването признаха, че несигурността им ги кара да изневеряват. Мотивацията им е да подсилят самочувствието си. Изглежда гимназистът продължава да живее в някои хора. Гневът е причината 43 % от запитаните да прелюбодействат. Дали те си връщат за това, че и на тях са им изневерили, или са имали вбесяващ ден в офиса, което ги кара да се отдадат на ласките на страстен колега, не е ясно.

Приблизително една трета от доброволците са изневерили, защото им се е правело секс. По-голямата част от онези, които избират секса като главна причина, са мъже. В същото време, жените са по-склонни да посочват като причина пренебрегването или игнорирането им във връзката.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Търсят осиновители на малките камерунски кози във варненския зоопарк
Търсят осиновители на малките камерунски кози във варненския зоопарк
НС ратифицира Договора за добросъседство и сътрудничество с Македония
НС ратифицира Договора за добросъседство и сътрудничество с Македония