НОВИНИ

Лозан Панов: Съдът не е на никого - нито на ГЕРБ, нито на ДСБ

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова, ако някой има конкретни данни за негови обвързаности с ДСБ и с Радан Кънев да ги оповести публично.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:08, 10.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
лозан панов съдът никого нито герб нито дсб

Повод за коментара беше изказване на премиера Бойко Борисов пред Медиапул, че Софийският градски съд и Върховният касационен съд се ръководели пряко от ДСБ. Панов посочи, че по същия начин някой може да каже, че е човек на ГЕРБ, след като ВКС окончателно оправда Цветан Цветанов.

Лозан Панов - председател на ВКС: "Ако има такива факти и обстоятелства, като например дела, по които г-н Кънев е участвал, по които аз съм участвал или съм въздействал за решаването на такива дела, нека да се посочат и ще си поема отговорността, ако това наистина е така. Ако не е - да мога да продължа спокойно да върша своята работа като председател на ВКС. Съдът не е на никого - нито на ГЕРБ, нито на ДСБ. Той си върши работата съобразно законите. Единственият критерий, по който може да се направи свързване между мен и ДСБ, вероятно е това, че аз съм за радикална реформа в съдебната система и ще продължавам да го твърдя".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметровите шофьори отново готови за протест
Таксиметровите шофьори отново готови за протест
Окончателно: Западният път на мигрантите е затворен
Окончателно: Западният път на мигрантите е затворен