НОВИНИ

Махат каруците от София?

Пълна забрана на каруците от есента искат общински съветници. Това заяви за БНТ 2 инициаторът на работната група Симеон Славчев. Той обясни, че това може да стане чрез промяна в наредбата за организацията на движението в Столична община.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:03, 28.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Сред мотивите за въвеждане на пълна забрана е че движението на каруци в града създава сериозни предпоставки за пътни инциденти, тъй като голяма част от тях се управляват от непълнолетни лица, които не познават правилата за пътното движение и не подлежат на санкция. Освен това придвижването с животинска тяга сериозно замърсява улиците, по които минават.

Симеон Славчев, общински съветник: "Който не спазва тази забрана, предстои конфискация на каруцата и нещо много важно - конфискация на коня."

Получените средства от продадените животни ще влизат в бюджета на Общината. Към момента идеята на Славчев получава одобрение сред останалите общински съветници. А 23-ма от 24-те районни кметове са подкрепили предложението. Единствено кметът на Нови Искър е против тази забрана да важи за селата, които са към района. Не е ясно обаче дали вносителите ще се съобразят с желанието на хората. Очаква се докладът да бъде гласуван на 17 септември, а в началото на октомври забраната да влезе в сила. Така сегашната възможност за придвижване с каруци в периферията на града ще остане в миналото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха делото срещу ислямистите в Пазарджик
Отложиха делото срещу ислямистите в Пазарджик
Държавата без дялове в „Международен Панаир Пловдив” АД
Държавата без дялове в „Международен Панаир Пловдив” АД