НОВИНИ

Марин Марковски: Много държави дават възможност за гражданство срещу инвестиции

Не само България, Кипър и Малта, но и много други държави дават възможност за гражданство срещу инвестиции. Когато се вкарат пари в държавата, те са жизнено необходими. Това заяви в студиото на сутрешния блок адвокат Марин Марковски по повод доклада на ЕК, според който даваме "златни паспорти", при не особено строги условия.

bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 24.01.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

„Системата за даване на гражданство е свързана с правото на българската държава да дава българско гражданство, когато дадено физическо лице отговаря на условията – да не е осъждан, да няма висящи дела на територията на България, да е със знания в областта на българския език”, посочи адв. Марковски.

Той отбеляза, че процедурата за предоставяне на гражданство е много разумна, но не е лека. Гражданин може да се стане по натурализация, когато единият от съпрузите е български гражданин, детето също да приеме българско гражданство.

„Не само България, Кипър и Малта, но и много други държави дават възможност за гражданство срещу инвестиции. Когато се вкарат пари в държавата, те са жизнено необходими. Имаме нужда от такива пари за работни места, данъци, за закупуване на държавни ценни книжа. Всеки лев е необходим на всеки българин, защото парите, които се препращат от хората, работещи в чужбина, могат да дойдат малко повече от инвестициите. Няма пречка да се потърсят всякакви възможни начини да се увеличат парите, които влизат в България", заяви Марковски.


Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маратон в най-голямата винарска изба в Молдова
Маратон в най-голямата винарска изба в Молдова
Тръмп отлага традиционната си реч За състоянието на Съюза
Тръмп отлага традиционната си реч "За състоянието на Съюза"