НОВИНИ

Марк Рюте се срещна с премиера Бойко Борисов

Премиерът на кралство Нидерландия Марк Рюте пристигна в София за среща с премиера Бойко Борисов. В Министерски съвет двамата обсъдиха необходимостта от ефективно управление и контрол на външните граници на Европейския съюз и ключовото им значение за сигурността на Съюза.Вижте прякото включване на Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:25, 06.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Марк Рюте - министър-председател на кралство Нидерландия: Ние подкрепяме България напълно да се присъедини към Шенген. И ние наистина искаме да похвалим усилията положени от екипа и конкретно от премиера Борисов по отношение на това, по отношение на прилагане на необходимите политики и промени, за да се реализира това. Работата все още не е свършена и изисква отговорност от всички заинтересовани страни участници в проекта включително и някои в България.
Бойко Борисов - министър-председател: Аз се надявам за чакалнята и за еврозоната, и за Шенген. Вече безспорно външната граница, както говорехме, не е проблем. Изпратихме към холандския парламент само позитивни сигнали, за да може в тази сложна коалиция, която има и в Холандия, да убедим всички, че на Изток има дисциплинирана държава, запазващи финансовите правила, спазващи икономическия растеж, пазейки шенгенската граница, спазвайки върховенството на закона, която да може и да е пример със своята стабилност и да генерира стабилност в целия регион.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Бони Петрунова е новият директор на Националния исторически музей
Доц. Бони Петрунова е новият директор на Националния исторически музей
​Работодателите отлагат планираните протести срещу високите цени на тока
​Работодателите отлагат планираните протести срещу високите цени на тока