НОВИНИ

Мартин Димитров: Трябва да има истинска лустрация в България

"Ние разширихме закона в няколко посоки - едната е, че въведохме мека лустрация в България. Сегашното мнозинство не прилага тази част. Всеки кандидат трябва да мине специална проверка и ако имахме власт, която желаеше да го изпълни, можеше да е началото на лустрацията, но не се прилага по този начин." Това коментира в "Още от деня" Мартин Димитров, който вече е член на Демократична България.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 24.04.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

"За мен е безобразие хора, които са доносничели, да заемат висши държавни длъжности." каза Димитров като, по думите му, правителството целенасочено не предава всички досиета на Комисията по досиетата, защото не иска да бъдат отворени. Мартин Димитров коментира още, че са направили да има допълнително проверки преди някой да бъде избран. Настояваме всички досиета да бъдат отворени".

Новото обединение Демократична България Мартин Димитров категорично определи като дясно център.

Мартин Димитров: Хората, които създадохме Демократична България, сме съмишленици. Това са хората, които видяхме, че няма да има съдебна реформа, че в миналия парламент скритият коалиционен партньор е ДПС и влязохме в опозиция. Няма смисъл да каниш всички в едно обединение. Има смисъл да вземеш принципните хора, които след това може да разчиташ да водят тежките битки с теб.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорните страсти на траките представя НАИМ
Спорните страсти на траките представя НАИМ
Всеки четвърти българин се интересува от работата на Комисията по досиетата
Всеки четвърти българин се интересува от работата на Комисията по досиетата