НОВИНИ

Майки на деца с увреждания на протест с искане за оставката на Валери Симеонов

Пред Министерския съвет майките на деца с увреждания се събраха на протест. Те блокираха за около два часа движението по булевард "Дондуков". Към тях се присъединиха и други граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 22.10.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Част от тях опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. Протестиращите не приемат извинението, дадено от премиера Бойко Борисов от името на правителството. Искат дисциплинарно уволнение на вицепремиера Симеонов. Според тях, ако това не се случи- би означавало, че управляващите са съгласни с него. Написали са и отворено писмо до премиера, председателя на парламента и до самия Валери Симеонов. Майките са категорични, че ако не получат оставка, ще преминат към гражданско неподчинение.

Протести ще има в още 7 български града и в Лондон.

Един от градовете, в който протестират родители, е и Пловдив. Хората се събраха пред сградата на Общината около 18 ч. Те заявиха, че се чувстват изключително обидени от думите на вицепремиера и казаха, че е недопустимо децата им да бъдат наричани "уж болни", защото те видимо са с тежки заболявания.

Весела Одаджиева: Не сме кресливи майки, както ни нарече вицепремиерът, затова така сме си залепили устите. Нямаме и какво да разговаряме повече с него, освен това, че сме му поискали оставката.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според Борисов оставка на Симеонов може да има само по решение на Патриотите
Според Борисов оставка на Симеонов може да има само по решение на Патриотите
Москва очаква разяснения за намерението на Тръмп за ядрения договор
Москва очаква разяснения за намерението на Тръмп за ядрения договор