НОВИНИ

Меглена Кунева: Правителството остава устойчиво

Това заяви в "Панорама" министърът на образованието Меглена Кунева. По думите ѝ това е много сериозно политическо достижение в България. Постигаме трудно мнозинство, ако то не се беше случило, нещата щяха да изглеждат много различни.

меглена кунева правителството остава устойчиво
bnt avatar logo
от БНТ
21:33, 05.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Кунева благодари на всички, които са дали шанс на образователната политика да продължи в рамките на този парламент. "Това е добър знак към стабилността, заяви Кунева".

Имаме отчетлив национален празник - на него празнуваме освобождението си от турско робство. Едновременно с това, по никакъв начин не ни пресича пътя да говорим за обратното - за свободата, да говорим за това какво се е случвало с нацията ни, какво се е случвало с душите и търпението ни, да няма държава", подчерта образователният министър по повод дискусията кое е правилно - "робство" или "съжителство".

Меглена Кунева каза, че нищо няма да влезе в учебниците без то да е предварително обсъдено.

На въпрос дали Даниел Вълчев ще бъде образователен министър в сянка, Кунева отговори, че има уважение към труда на всеки. "Вълчев е помагал на всички просветни министри след него, надявам се да не бъда изключена от този позитивен списък и всеки път когато имам въпроси и искам да се посъветвам, ще го направя с всеки един от предшествениците си".

Няма уговорка между управляващите тя да поеме поста министър на образованието, за да бъде приет на всяка цена изготвеният от нейния екип Закон за антикорупцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради метрото спират движението по булевард Патриарх Евтимий
Заради метрото спират движението по булевард "Патриарх Евтимий"
Изненада за Вяра Анкова
Изненада за Вяра Анкова