НОВИНИ

Меморандум за сътрудничество с парламента на Румъния

Председателят на Камарата на депутатите на парламента на Румъния - Валериу Згоня се срещна председателя на българския парламент Цецка Цачева. Подписан беше меморандум за сътрудничество, с който двете държави се ангажират за засилването на парламентарните отношения. Говорили са и за двустранните търговско-икономически контакти между двете държави. След срещата Згоня си пожела България и Румъния да станат икономически и енергиен център на региона.

меморандум сътрудничество парламента румъния
bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 06.04.2016
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Цецка Цачева, председател на НС: Разбира се, акцент беше върху двустранните търговско-икономически контакти между двете държави, транспортна и енергийна свързаност с изграждане на интерконекторната връзка Русе - Гюргево, Дунав мост 2 и необходимостта от още усилия за изграждане на жп- и сухопътните транспортни връзки.

Валериу Згоня, председател на Камарата на депутатите на Румъния: Също така много важна е Дунавската стратегия, която би ни подпомогнала да осигурим просперитета и сигурността на гражданите от двете страни на Дунава. Важно е и партньорството в Черноморския регион. България и Румъния биха могли да станат един икономически и енергиен хъб за региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден палеж в Галиче
Пореден палеж в Галиче
Обиски в офисите на УЕФА заради Панамагейт
Обиски в офисите на УЕФА заради "Панамагейт"