НОВИНИ

Менда Стоянова: Основното разковниче са анонимните сигнали

По повод гласувания на първо четене Закон за антикорупцията председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова заяви в предаването "Още от деня", че основното разковниче на различията са анонимните сигнали.

менда стоянова основното разковниче анонимните сигнали
bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 30.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Стоянова поясни, че миналата година законопроекта за антикорупцията е бил отхвърлен още на първо четене и сега той е преработен основно. "Г-жа Кунева и нейния екип положиха доста усилия да обяснят на всички парламентарни групи в какво се състоят разликите и как са изчистени някои от притесненията на народните представители от предишния законопроект. Разбира се има и някои останали неща, които продължават да притесняват народните представители", каза Менда Стоянова.

По думите й основното разковниче на различията са анонимните сигнали.

Стоянова заяви, че има възможност да се защити името на този, който подава сигнала, за да няма някаква пряка интервенция към него, но едновременно с това да е ясно кой е подал сигнала. Тогава, когато се установи, че този сигнал не е правилен и е довел до негативни последици за човека-обект на сигнала, то редно е да се носи отговорност от този който е подал сигнала. Ако това не се случи, това би отворило една лавина от анонимни сигнали, голяма част от които едва ли ще бъдат достоверни, допълни Менда Стоянова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникален библейски ръкопис отново е в Росано
Уникален библейски ръкопис отново е в Росано
Туризмът - основната жертва на атентатите в Турция
Туризмът - основната жертва на атентатите в Турция