НОВИНИ

Ангела Меркел: Случилото се е терористичен акт!

Германският канцлер Ангела Меркел нарече нападението на коледния базар в Берлин терористичен акт, предаде Франс прес. Трябва да приемем, че това беше терористична атака, заяви Меркел, цитирана от ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
12:23, 20.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
ангела меркел случилото терористичен акт

Ако се потвърди, че този акт е бил извършен от човек, поискал от Германия защита и убежище, това ще бъде много тежко за нас. Ще го преодолеем много трудно, каза Меркел в изявление, излъчено по телевизията. Тя заяви, че ще бъде отвратително, ако се окаже, че извършителят е човек, получил защита от Германия. Това беше първата реакция на Меркел след случилото се снощи, отбелязват агенциите.

Тя каза, че това е много труден ден за цяла Германия. Аз съм потресена, разочарована и много тъжна от случилото се в Берлин вчера, допълни германският канцлер, цитирана от Ройтерс. Меркел призова цялата страна да е единна в траура. Тя добави, че Германия и германците не искат да живеят в страх от парализиращото ги злото. Тя съобщи, че ще отиде на мястото на трагедията по-късно днес.

Според германски медии, извършителят на атаката е вероятно пакистанец, дошъл като бежанец в Германия в края на миналата година или началото на настоящата и преминал през Балканския миграционен път. Той е застрелял полския шофьор на камиона, който после врязал в множеството на коледния базар в Берлин. Мъжът се опитал да избяга, но бил задържан на 2 километра от местопрестъплението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При покупка на винетки в касовия бон ще се вписва номерът на автомобила
При покупка на винетки в касовия бон ще се вписва номерът на автомобила
Бъчварова свика кризисен щаб заради случилото се в Германия и Турция
Бъчварова свика кризисен щаб заради случилото се в Германия и Турция