НОВИНИ

Министър Ангелкова и посланик Макаров обсъдиха сътрудничеството в туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова и посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров обсъдиха двустранното сътрудничество в сектора, съобщи пресцентърът на министерството.

министър ангелкова посланик макаров обсъдиха сътрудничеството туризма
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 16.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Русия е сред основните пазари за българската туристическа индустрия и ние работим активно за устойчивото привличане на повече туристи от федерацията, е посочила Николина Ангелкова. Тя е припомнила, че руските граждани заеха четвърто място в класацията на чуждестранните туристи, посетили страната ни през 2016 г. с над 580 000 визити.

Според министър Ангелкова очакванията за тази година са тези показатели да бъдат още по-добри, особено през лятото, и доказателство за това са първите статистики за годината. За периода януари-март 2017 г. близо 28 700 руски туристи са посетили България, което е около 12 на сто повече от същия период на 2016 година, е казала Ангелкова.
Тя е уверила посланик Макаров, че българското правителство полага сериозни усилия да развива инфраструктурата в курортните зони и националните туристически комплекси.

По думите на Анатолий Макаров двустранните отношения в туризма ще продължат да се развиват все така активно. Дипломатът е поканил министър Ангелкова да участва в Седмицата на руската духовна култура и Деня на Русия в България на 9 юни, като част събитията ще са в района на Варна, се посочва в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеонов: Туристическият бранш ще получи облекчения за предстоящия сезон
Симеонов: Туристическият бранш ще получи облекчения за предстоящия сезон
Мария Габриел получи подкрепата на Жан-Клод Юнкер
Мария Габриел получи подкрепата на Жан-Клод Юнкер