САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Министър Теменужка Петкова: Ще надграждаме постигнатото от последните две години

В сектор „Енергетика“ има много предизвикателства и ни предстои сериозна работа, за да надградим постигнатото през последните две години. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред журналисти по време на церемонията за приемане на поста от Николай Павлов, съобщиха пресцентъра на министерството.

от Агенция "Фокус"
15:49, 04.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
министър теменужка петкова надграждаме постигнатото последните две години

Петкова посочи финализирането на процеса по пълна либерализация на електроенергийния пазар и пазара на природен газ като една от най-важните предстоящи задачи в сектора.

По нейните думи, довършването на казуса АЕЦ „Белене“ по възможно най-добрия за обществото начин също стои на дневен ред. „Когато е похарчен толкова сериозен финансов ресурс, ние сме длъжни да постигнем най-доброто решение“, допълни тя.

Следващият сериозен приоритет в работата на Министерството на енергетиката е свързан с предстоящото решение на Европейската комисия по антимонополното дело срещу БЕХ, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“.
Министър Петкова благодари на своя предшественик Николай Павлов и посочи, че постигнатата финансова стабилизация на държавните енергийни дружества е доказателство, че направеното през последните две години е реална реформа в сектор Енергетика.

По думите на Николай Павлов усилията за осигуряване на финансова стабилност на дружествата от сектора са били в центъра на вниманието му като служебен министър на енергетиката. „Това ще улесни работата и на г-жа Петкова и нейния екип“, посочи Николай Павлов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Московски: Основната ни задача е изпълнението на програмата на правителството
Московски: Основната ни задача е изпълнението на програмата на правителството
Общината с предложение за облекчаване трафика на Аспарухов мост
Общината с предложение за облекчаване трафика на Аспарухов мост