НОВИНИ

Министри без коли на НСО

От днес вицепремиерите и министрите вече не се возят в лимузините на НСО. Решението на Министерския съвет беше взето преди близо 2 седмици. Тогава премиерът Бойко Борисов, коментира, че така управляващите ще покажат на обществото, че държавниците са близо до хората и ще могат да чуят отблизо за проблемите им.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев Вера Александрова
19:34, 01.04.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Повечето министри се придвижиха днес до сградата на Народното събрание за парламентарния контрол с ведомствени автомобили на министерствата си. Някои дойдоха и пеша. А вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин отиде с електрическа кола на работа в първия ден без коли на НСО. Финансист номер едно Владислав Горанов приветства мярката.

Владислав Горанов - министър на финансите: В интерес на истината аз съм от министрите, които не пътуват много и моята задача е най-лесна. Нямам много пътувания в страната и в този смисъл казвам, че моята задача е относително най-лесна измежду моите колеги, но имаме служебни автомобили, в министерството имаме служители, които са изпълнители шофьори.

Във Фейсбук правосъдният министър Екатерина Захариева пусна шеговит статус: "От днес сменям служебния транспорт - имам ново виолетово возило. Точно в пролетната гама. Честит 1-ви април!"

Екатерина Захариева - министър на правосъдието: Аз живея близо и доста често ходя пеша на работа, така че няма да има кой знае каква разлика.

Николай Ненчев - министър на отбраната: Честно казано, много рядко съм използвал колите на НСО ние си имаме ведомствени автомобили, които понякога използвам, а иначе се предвижваме пеш. Министерството е близо до всички институции. През деня, когато съм на работа, почти не ми се налага.

А вицепремиерът Томислав Дончев още преди дни коментира решението да не се ползват коли на НСО със своя снимка на мотор, под която написа: "Чудесен повод най-после да взема А категория".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов проблем преди отварянето на летище Завентем
Нов проблем преди отварянето на летище Завентем
Лютви Местан се срещна с Давутоглу в Турция
Лютви Местан се срещна с Давутоглу в Турция