НОВИНИ

Митничари откриха златни накити в сутиените на 3 жени в Малко Търново

12-те пакета със 192 контрабандни златни накити са открити при проверка на туристически автобус с български пътници, влизащ в страната от Турция през нощта в неделя.

Митничари откриха златни накити в сутиените на 3 жени в Малко Търново
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 08.02.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

12 пакета със 192 контрабандни златни накита с общо тегло 1 549 грама откриха в сутиените на три жени митническите служители на митнически пункт Малко Търново, съобщиха от Агенция „Митници”, пише БГНЕС.

Бижутата са открити при проверка на туристически автобус с български пътници, влизащ в страната от Турция през нощта в неделя. На българския митнически пункт шофьорът и всички пътници са заявили, че пътуват като туристи и не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на автобуса, на багажа и на пътниците, митническите служители откриват при личен преглед контрабандните златни изделия в сутиените на три от пътуващите жени в автобуса, български гражданки с адресни регистрации в един и същи град.

От „тайника" на първата нарушителка са иззети 4 пакета с 69 гривни, обеци, пръстени, колиета с общо тегло 624 грама. Други 5 пакета със 73 златни накита с тегло 528 грама са открити в сутиена на втора жена в автобуса, а още 3 пакета с общо 50 накита от злато с общо тегло 397 грама са били укрити в сутиена на трета пътничка.

Контрабандното злато е иззето и ще бъде предадено за експертиза. То подлежи на отнемане в полза на държавата. За нарушенията са съставени три акта по Закона за митниците и Валутния закон. Срещу едната от нарушителките е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал. 1, буква „д" от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Бургас, тъй като стойността на пренасяното от нея злато е в големи размери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел обсъжда бежанската криза в Турция
Ангела Меркел обсъжда бежанската криза в Турция
Козелът Тимур - далеч от лазарета, далеч от тигъра Амур
Козелът Тимур - далеч от лазарета, далеч от тигъра Амур