НОВИНИ

Младежки план на евросоциалистите

Старт на кампанията "Европейски план за младежта" за България ще даде лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Проектът се подкрепя от премиерите - социалисти в Евросъюза и цели отпускане на 20 милиарда евро, за да се финансират повече фирми,които да наемат младежи на работа.

младежки план евросоциалистите
bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 20.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Идеята беше лансирана още през юни пред Европарламента като аргументът на европейските социалисти е, че младежката безработица е сред основните проблеми на съюза, а расте застрашаващо.

В Испания и Гърция всеки втори младеж е безработен, а в останалите европейски страни всеки пети. Една от мерките, които ПЕС предлага е и вдигане на границата за безработни младежи от 25 на 30 години, за да могат да се възползват от европейските схеми и пари за безработица.

Сергей Станишев - председател на ПЕС: Ние социалистите в Европа решихме, че е крайно време нещо да се направи конкретно и да се поведе политическа битка, защото в живота нищо не се дава даром, без усилия, нищо не пада от небето, необходим е политически натиск, кампания в евроинституциите, пред тях, пред националните правителства с искане нещо реално да се промени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея е извършила успешно изпитание на мощен ракетен двигател
Северна Корея е извършила успешно изпитание на мощен ракетен двигател
Обстрел срещу хуманитарен конвой в Сирия
Обстрел срещу хуманитарен конвой в Сирия