НОВИНИ

Много от дърветата в район "Оборище" са потенциално опасни

След инцидента с дървото, което падна върху жена в центъра на София, главният инженер на район "Оборище", съобщи в "Денят започва", че много от дърветата са потенциално опасни.

bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 02.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Според Витан Влахов общината полага усилия за обезопасяването им. Често обаче екипите, които се опитват да премахнат опасните дървета се сблъскват с паркирани автомобили и граждани, които пречат на екипите да си свършат работата, съобщи Влахов.

Витан Влахов, инженер на район "Оборище": Виновни сме всички ние. И ние служителите на Район "Оборище", и на общината, също ходим по улиците и сме застрашени и се опитваме тези инциденти да бъдат минимализирани и да не се случват. Но на практика очакваме повече съдействие и разбиране от гражданите, когато дадено дърво трябва да се премахне. Да се отместят и да се премахнат паркираните в близост до него МПС-та. В същото време и нашата администрация, на Столична община би могла да си организира по-добре работата. И в тази посока би трябвало да бъдат насочени нашите усилия, като служители в администрацията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураган разруши детски палатков лагер в Германия и взе жертва
Ураган разруши детски палатков лагер в Германия и взе жертва
Край Варна днес морето е опасно, типично илинденско
Край Варна днес морето е опасно, типично "илинденско"