НОВИНИ

Москов: Мерките от началото на мандата доведоха до спад на нападенията на медици

Мерките, които взехме в началото на мандата, доведоха до спад на нападенията над медици. Това коментира в кулоарите на парламента здравният министър Петър Москов.

bnt avatar logo
от БТА
14:29, 10.06.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
москов мерките началото мандата доведоха спад нападенията медици

За пореден такъв случай в Кюстендил в края на май съобщават медии.
Москов увери, че има ясна координация между звената на Министерството на здравеопазването, на полицията и прокуратурата. Това, което заварихме - по едно нападение дневно, вече не се случва, обясни той. И беше категоричен, че такива деяние ще бъдат преследвани сериозно, извършителите ще бъдат наказвани
По повод възможностите за сътрудничество между БСП и БЛС по политики в областта на здравеопазването, Петър Москов увери, че не се притеснява от подобна алтернатива, а тя по-скоро би трябвало да притеснява българските граждани.
БЛС може да изразява политически позиции, мнения , вероятно това може да бъде част от работата на една съсловна организация - това, че аз не го приемам, не значи, че БЛС не е избрал такъв начин на действие, добави министърът. Но напомни, че нито една от апокалиптичните прогнози на левицата за това какво ще се случи в здравеопазването вследствие на едно или друго решение на правителството не са се сбъднали.
Помните ли чертаните апокалипсиси от въвеждането на наредбата, която кара фирмите задължително да връщат пари в бюджета от лекарствата, които продават, че нямаше да има лекарства за онкоболните и другите пациенти - резултатът е, че за всички има лекарства, в бюджета на касата до този момент от началото на годината са постъпили над 20 млн. лв. като задължителна отстъпка, защити с конкретни примери работата на министерството Москов. И продължи с още аргументи - въпреки лошите прогнози от въвеждането на здравната карта, в момента няма проблеми, освен такива, свързан с некадърна, по думите му, работа на някого от администрацията на касите или на министерството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апелативният съд на Белград не се е произнесъл за екстрадицията на Цв. Василев
Апелативният съд на Белград не се е произнесъл за екстрадицията на Цв. Василев
Меркел: Евросъюзът да се стреми към икономическа зона до Владивосток
Меркел: Евросъюзът да се стреми към икономическа зона до Владивосток